21 Травня 2009, 03:08

В Івано-Франківську, на вулиці Київській, 6 – А, знаходиться єдиний в області “Музей родинних професій”. Його власником, а одночасно автором ідеї створення, архітектурного проекту та внутрішньої експозиції є Заслужений журналіст України Роман Фабрика. Цей музей є музеєм символів 150 родинних професій, які практикувалися впродовж останніх 200 років.

На даний час нащадки великої родини Фабрик оволодівають професіями інженерів, вчителів, лікарів, економістів, юристів, – а в минулому найпоширенішими в родині були ковалі, столяри, муляри, хлібороби. Музей є скромним даром колишнім трудівникам – ремісникам, а також тим, хто нині в нашій незалежній державі своєю невтомною працею продовжує естафету творення.

З нагоди Міжнародного дня музеїв та за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок в популяризацію музейництва спільною грамотою голови облдержадміністрації М.Палійчука та голови обласної ради І.Олійника нагороджено власника “Музею родинних професій” Романа Фабрику.

Нагородження відбулося в приміщенні “Музею родинних професій” в колі представників провідних музеїв нашої області. Грамоту відзначеному вручив начальник відділу охорони культурної спадщини та музейної роботи управління культури облдержадміністрації А.Давидюк. Всі присутні відвідали музей і послухали цікаву екскурсію.

http://www.if.gov.ua/modules.php?name=News&file=article&sid=9575



Відвідайте також:


Історико-краєзнавчий музей с. Космач

Народний музей освіти Прикарпаття

Карпатський крайовий музей визвольних змагань