01 Вересня 2009, 10:16

На Івано-Франківщині, в Національному заповіднику «Давній Галич» цими вихідними відбулося відкриття музею історії церкви. Поки що в ньому зібрано приблизно триста експонатів, які висвітлюють добу, починаючи від 12 сторіччя і до наших часів.В центрі експозиції – одна з найдорожчих речей новоствореного музею: жезло самого Андрія Шептицького. Відомого митрополита Галицького та мецената, що вів активну просвітницьку діяльність на початку минулого сторіччя.Ігор Креховецький, молодший науковий працівник Національного заповідника «Давній Галич»:

Це жезл митрополита Андрія Шептицького, складається з 3 частин і має символіку – дві змії, голови яких опущені нижче хреста. Моя власна версія така, що мудрість земна не сягає мудрості небесної, змія – символ терпимості і розуму, а хрест – символ християнства.



Створити музей з історії церкви за життя мріяв саме Андрій Шептицький. Та відкрили його лише тепер. Галичанка Ярослава Федорівна привела до музею свого онука. Йому розповідає, що родина теж доклала зусиль. Музейні експонати розкопували цілим селом.

http://www.vezha.org/news/17202.html



Відвідайте також:


Музей Калущини

Історико-краєзнавчий музей с. Кунисівці

Музей народної творчості Михайла Струтинського