12 Жовтня 2009, 11:06
Науковий колектив музею Степана Бандери активно готується до Свята Покрови (який є одночасно днем заснування УПА) та вшанування півстолітніх роковин з часу загибелі Провідника ОУН. Впродовж тижня будуть завершені роботи, які проводяться у музеї – і зацікавлені відвідувачі побачать елементи новизни в експозиції музеї. Зокрема, буде відкрито для огляду четвертий зал музею.
Його експозиційне наповнення здійснюється під керівництвом відомого художника Б.Губаля. Відвідувачі зможуть побачити макет повстанської криївки, посмертну маску С.Бандери, світлини повстанських відділів, які діяли на Калущині; матеріали, пов’язані з поневіряннями наших земляків у більшовицьких концентраційних таборах на Півночі та Сході СРСР. За допомогою сучасних технічних засобів демонструватимуться відеоролики, присвячені збройній боротьбі ОУН та УПА.

Родинна хата – плебанія о. Андрія Бандери теж оновлюється. З’являються нові експонати, які характерні періоду, в якому жила родина Провідника ОУН.

7 жовтня 2009 р. з метою перевірки готовності до святкових заходів, музей Степана Бандери у Старому Угринові відвідали представники управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації. Під час робочої наради вони подарували музею цікаві експонати. Зокрема, начальник відділу охорони культурної спадщини та музейної роботи управління культури облдержадміністрації А.Давидюк (правнук С.Бандери) подарував портрет о. Андрія Бандери (робота відомого митця Ф.Майка) та парасольку, що належала С.Бандері.

http://www.if.gov.ua/modules.php?name=News&file=article&sid=10109


Відвідайте також:


Літературно-меморіальний музей Івана Франка

Музей мистецтв Прикарпаття

Музей визвольних змагань ім. Василя Андрусяка «Грегора Різуна» полковника ОУН-УПА