27 Жовтня 2009, 12:59

29 жовтня 2009 р. в м. Коломиї у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Й.Кобринського відбудеться наукова конференція «Гуцульщина як історико-культурний феномен». В рамках заходу буде проведено презентацію альбому «Гуцульщина – перлина Українських Карпат» та Гуцульського календаря на 2010 рік.
Організаторами конференції є Івано-Франківська обласна державна адміністрація, Івано-Франківська обласна рада, управління освіти та науки облдержадміністрації, управління культури облдержадміністрації, головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій, Прикарпатський національний університет імені В.Стефаника, Коломийська міська рада та Коломийська районна державна адміністрація.

На конференції планується заслухати близько 40 доповідей, які характеризують життя і побут на Гуцульщини в різних сферах. Зокрема, тематика доповідей охоплюватиме діяльність «Просвіти» на Гуцульщині, пам’ятні місця регіону; музичне, гончарне та бойове мистецтво; працю та боротьбу визначних діячів (о. С.Витвицького, О.Довбуша, патріарха В.Романюка), депутатів з Гуцульщини в Австрійському та Галицькому сеймах; розвиток освіти на Гуцульщині; дослідження традиційних оберегів та символів краю.
В оргкомітеті конференції працюють представники органів державного управління, наукових закладів та музейних установ, зокрема – Б.Остафійчук, І.Цепенда, І.Миронюк, З.Болюк, В.Федорак, В.Семків, І.Будзак, В.Ковтун, Я.Ткачук, І.Монолатій.
http://www.pravda.if.ua/news-9457.html


Відвідайте також:


Народний краєзнавчий музей ім. Юліана Целевича

Музей Наталії Кобринської (філіал музею ім. Р.Скворія)

Народний музей освіти Прикарпаття