11 Травня 2010, 02:53
9 травня на фасаді Народного музею «Герої Дніпра» відбулося урочисте відкриття відновленої меморіальної дошки маршалу Радянського Союзу, двічі герою Радянського Союзу Кирилу Москаленку, командувачу 38-ю загальновійськовою армією, яка пройшла з боями від Воронежа до Праги, звільняла Україну в часи війни.
Після того, як штат армії дислокувався в Івано-Франківську, маршал Кирило Москаленко проживав в обласному центрі Прикарпаття.

Непростою була доля цієї меморіальної дошки. В 70-х роках її встановили на будинку за адресою Шевченка, 15, де проживав маршал Москаленко. Однак в 90-х роках була по-варварськи знищена.

Рада організації ветеранів 38-ї армії прийняла рішення відновити меморіальну дошку за ветеранські та спонсорські кошти. Окрему подяку ветерани висловили голові облдержадміністрації Михайлові Вишиванюку за сприяння у відновленні пам’ятки.

Відкрили дошку двоє найстарших ветеранів Івано-Франківська полковники у відставці Роман Кубицький та ВасильКраснов.

Після відкриття меморіальної дошки у музеї «Герої Дніпра» відбулося спецпогашення поштових марок, присвячене 65-й річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945рр.

http://www.gov.if.ua/modules.php?name=News&file=article&sid=11118



Відвідайте також:


Кімната- музей Марійки Підгірянки

Музей визвольних змагань ім. Василя Андрусяка «Грегора Різуна» полковника ОУН-УПА

Музей Калущини