06 Березня 2009, 01:44

П’ятого березня ц.р. у Регіональному туристично-інформаційному центрі за організаційної підтримки головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації відбулося засідання представників туристичних фірм та музеїв області щодо налагодження співпраці в організації екскурсійних маршрутів та турів вихідного дня з метою розвитку культурно-пізнавального туризму.

В круглому столі взяли участь Віталій Семків, начальник головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації, та Володимир Федорак, начальник управління культури облдержадміністрації.

Перед початком самої наради учасникам було презентовано нещодавно видані каталог-буклет «Музеї міста Івано-Франківськ» та картосхему центральної частини обласного центру із інформацією про музеї, що були видані в рамках проекту «Культурно-пізнавальний туризм в місто Івано-Франківськ», що впроваджується Асоціацією економічного розвитку Івано-Франківщини за підтримки Корпусу Миру США. Метою цієї піврічної програми було налагодження співпраці та партнерської мережі між музеями міста Івано-Франківськ, туроператорами та туристично-інформаційними центрами для створення сприятливих умов сталого розвитку культурно-пізнавального туризму в Івано-Франківську.

Крім того, учасникам заходу був представлений каталог «Музейне коло Прикарпаття», нещодавно опублікований за підтримки програми МАТРА КАП Посольства Королівства Нідерландів в Україні та Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Видання містить опис та координати близько 80 музеїв Івано-Франківської області. Інформація про ці заклади збиралася протягом більш як півроку партнерами проекту «Музейне коло Прикарпаття», працівниками управління туризму та управління культури ОДА, колегами і волонтерами в практично усіх районах області. Для перших сорока музеїв, що подали заявку на участь у проекті були також видані візитні картки (накладом по 5 тисяч кожної). Кожен музей отримає свою частку візитівок для розповсюдження, а решта будуть передані у туристично-інформаційні центри області задля популяризації музеїв серед туристів.

Працівники музеїв високо оцінили проведену роботу з створення каталогу музеїв області і відзначили високу якість поліграфічного видання: «Це однозначно сприятиме зростанню популярності музеїв серед відвідувачів, і тим самим самі працівники цієї галузі будуть намагатися активніше працювати, щоб зацікавити громадськість у своїх досягненнях» - зазначив директор обласного художнього музею Михайло Дейнега.

Впродовж наради були висловлені також пропозиції щодо проведення:

- ознайомчих поїздок представників туристичних фірм області до музеїв за певними напрямками і маршрутами;

- зустрічі представників туристичних фірм з екскурсоводами з питань співпраці;

- наради представників туристичних фірм з представниками транспортних підприємств щодо впровадження проекту маршрутів вихідного дні та вирішення питань цінової політики транспортних перевезень; Представники туристичних фірм висловили рекомендації щодо необхідності підвищення якості та професійності екскурсоводів і доступності інформації про них.

Представники музеїв висловили пропозицію проводити курси підвищення кваліфікації екскурсоводів на базі Івано-Франківського краєзнавчого та обласного художнього музеїв.

Враховуючи зростання вартості відпочинку закордоном, на думку організаторів засідання завдяки таким ініціативам Івано-Франківщина має ще одну перевагу в залученні більшої кількості туристів в цьому році.

Детальніше про музеї www.museum.if.ua

Детальніше про новини в галузі туризму та культури від ОДАwww.if.gov.ua



Відвідайте також:


Екотуристичний візит-центр

Хата-музей кінофільму «Тіні забутих предків»

Музей «Борцям за волю України» с. Копачинці