15 Лютого 2011, 11:22
Виставка відомого коломийського митця Мирослава Ясінського «Відгомін гуцульського бароко» сьогодні відкриється в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття міста Коломиї.

Мирослав Ясінський – член Національної спілки художників України та Національної спілки народних майстрів України – навчався в Косівському технікумі народних художніх промислів та у Львівському державному інституті прикладного та декоративного мистецтва (тепер – Львівська національна академія мистецтв).

Працює в різних авторських техніках: живопис на полотні та склі, левкас на дереві. Проектує інтер’єри громадських та житлових приміщень, зокрема є співавтором єдиного в світі Музею писанкового розпису. Автор багатьох монументальних робіт (розпис на стінах, дерев’яна пластика, левкас). Ілюстрував чимало книжкових видань. З кінця 80-х — активний учасник всеукраїнських та міжнародних виставок (Австрія, Італія, Канада, Франція, Німеччина, США, Польща, Латвія, Литва, Румунія). Мав персональні виставки в Коломиї, Івано-Франківську, Львові, Трускавці, Києві, Запоріжжі, Берліні, Бад-Лаєрі (Німеччина).

Ретроспективна виставка представить 55 творів з нагоди 55-літнього ювілею митця. Більшість робіт Мирослава Ясінського, які експонуватимуться на виставці, створені на основі гуцульських та покутських традицій, датовані останніми двадцятьма роками.

Під час відкриття виставки відбудеться також презентація листівок, присвячених мистецькому доробку художника, що стали четвертим випуском нового культурологічного проекту «Коломия у світі мистецтва», започаткованого директором Коломийського педагогічного коледжу Валерієм Ковтуном.

ОДТРК



Відвідайте також:


Музей «Борцям за волю України» с. Копачинці

Історико-меморіальний музей Степана Бандери (філіал музею визвольних змагань Прикарпатського краю)

Музей «Історії міста Тисмениця» імені Степана Гаврилюка