17 Лютого 2011, 10:53
Сьогодні в музеї історії міста Коломиї відбудеться презентація книги Степана Андріїшина «Коломия у міжвоєнний період. 1919–1939. Суспільно-політичний та національно-визвольний рух у Галичині».

У цій книзі автор-коломиєзнавець аналізує основні етапи українського патріотичного руху в Східній Галичині, зокрема в Коломиї, у міжвоєнний період 1919-1939 рр. На тлі суспільно-політичного розвитку він згадує понад тисячу прізвищ колись добре відомих знакових постатей Західної України. Дослідження веде читача у світ безкомпромісної політичної боротьби за національне визволення і створення Української держави.

І ще одна знакова подія. В рамках презентації адвокат Михайло Петрів з нагоди 770-річчя міста Коломиї передасть у дарунок місту оригінал печатки “Української сотні ізольованих в Коломиї”. Восени 2009 р. під час ремонту на горищі будівлі в центральній частині міста — пл. Старий Ринок віднайшлася ця печатка. Цікавим чи навіть загадковим є те, що печатка знайдена у тій частині горища, до якого не було жодного доступу, оскільки в радянський час вхід на невеличку його ділянку (4 кв. м.) був ретельно замурований. Краєзнавці не мають жодної інформації про цю печатку, як і те, що не встановлено жодного відбитку печатки в літературі чи на документах. Печатка має круглу форму, виготовлена з латуні, яка закінчується ручкою з дерева.

ОДТРК



Відвідайте також:


Музей історії села Новошин

Музей «Лісова скульптура»

Народний музей Гуцульського театру Г. М. Хоткевича