25 Травня 2011, 01:18
В Івано-Франківському художньому музеї 25 травня відкривається виставка до 110-річчя Михайла Черешньовського. Представлено бронзові скульптури з фондів Львівського національного музею.

Михайло Черешньовський — український скульптор-монументаліст, різьбяр по дереву. Походить з Лемківщини. Його творчість стала епохальним явищем українського мистецтва. Навчався у Коломиї та Кракові. Під час Другої світової війни створив у Болехові художню майстерню, по війні виїхав на захід, з 1949 року мешкав у США.

Працював у техніці декоративної різьби на дереві (релігійні фігури й іконостаси для українських церков у США), а також у портретній скульптурі (голови та погруддя багатьох видатних українців). Створив також ряд пам’ятників у бронзі, зокрема пам’ятники Лесі Українки в Клівленді й Торонто.

Поряд експонуватиметься малярство відомих закарпатських художників Адальберта Ерделі (одного із фундаторів закарпатської школи живопису) та Йосипа Бокшая — до 120-річчя обох митців. Експозицію сформовано з фондів обласного художнього музею.

ОДТРК



Відвідайте також:


Музей народної творчості Михайла Струтинського

Історико-краєзнавчий музей с. Кунисівці

Музей "Природа Землі Галицької"