12 Серпня 2011, 10:46

Виставка живопису із фондів музею відображає історичну дійсність минулого нашої держави та його бачення у творах художників Івано-Франківщини. Такі імена як: Лева-Дениса Іванцева, Опанаса Заливахи, Михайла Фіголя та інших мистців назавжди закарбувалися у мистецькій пам’яті не тільки Івано-Франківська, а й цілої України. Їхнє життя, як в радянський період так і в період незалежності було, сповнене творчої праці та дум про краще майбутнє своєї Батьківщини.

Тематика робіт експонованих у художньому музеї торкається нашої історії. Історія правління Київських та Галицьких князів вилилась у серію графічних робіт художника Михайла Фіголя, де з науковою точністю представлені їх портрети та атрибути влади. Період козацької доби представлений портретом Б. Хмельницького – автор Ю. Панькевич. Портрети І. Франка, Л. Українки, В. Стефаника є відображенням великих постатей в історії нашої держави, що дали світу нове розуміння українського світогляду. Робота «Дзвонар» Опанаса Заливахи – відображає людину, що пробуджує дзвонами націю до борні від сну комуністичного режиму.

Так коротко образами великих постатей можна передати історію нашої України, що стояли у витоків державотворчих процесів та мали великий вплив на їх розвиток. Пройшов час, а ці постаті дивляться на нас із сивої давнини пильним поглядом і свідчать про плинність буття, тишу вічності, та разом із нами у безсмертя увійшли і ті живописці, що відродили їх із древності віртуозністю свого пензля.



Відвідайте також:


Історико-краєзнавчий музей селища Ворохта

Літературно-меморіальний музей Івана Франка

Домашній музей жіночих прикрас