31 Жовтня 2011, 12:51
До річниці смерті івано-франківського художника Володимира Чернявського на виставці презентують близько сотні його живописних робіт. Будуть представлені портрети, пейзажі та містичні композиції, зібрані з приватних колекцій митця. Нагадаємо, рік тому Володимир Чернявський помер на 61-му році життя. Виставка відкриється сьогодні у залі Спілки художників (вул. Незалежності, 51) о 16 годині.

Чернявського називають «художником-класиком з великої літери». Він закінчив Петербурзьку художню Академію по класу живописця. Створив понад 250 полотен. Удостоєний багатьох міжнародних нагород, зокрема, отримав 5 медалей Римської Академії модерного мистецтва, спеціальну нагороду італійського Лаціоса.

Був учасником і дипломантом міжнародних та українських виставок, бієнале. Його роботи зберігаються у колекціях у 22-х країнах світу. Найбільш відомі роботи — «Березовий ієрогліф», «Світанок у Венеції», «Морська мозаїка». Друзі художника планують до кінця року відкрити меморіальну квартиру-музей Володимира Чернявського, де в останні роки свого життя проживав та творив художник, передає ТРК «Вежа».


Відвідайте також:


Історико-краєзнавчий музей с. Чернелиця

Музей–оселя родини Івана Франка

Музей етнографії і побуту с. Саджава