12 Лютого 2013, 05:11

Коломийський академічний обласний український драматичний театр імені Івана Озаркевича започаткував традицію проведення театрального фестивалю - Всеукраїнського театрального фестивалю “Коломийські представлення”.

Наступний, п’ятий театральний фестиваль “Коломийські представлення” відбудеться в період з 14 по 21 вересня 2013 року. Фестивальне дійство буде присвячене знаменним датам: 1025-річчю хрещення Київської Русі та 165-річниці Коломийського театру.

До участі у фестивалі “Коломийські представлення” запрошуються театральні колективи України та зарубіжжя, які якісно вирізняється в театральному річищі – чи ракурсом репертуарної політики, чи схильністю до сценічного експериментаторства. Мається на увазі театри, які мають в репертуарі ексклюзивні роботи, що відносяться до розряду:

1. Сценічних першопрочитань (драматургічні твори вперше поставлені на театральній сцені; інсценізації літературних творів; несправедливо забуті класичні твори, які отримали нове сценічне життя);

2. Сценічних і жанрових експериментів

3. Новаторських в сценічній матеріалізації творчих думок та ідей;

Конкурсна програма фестивалю буде включати, як роботи для дорослої аудиторії, так і вистави для дітей та юнацтва. Фестиваль “Коломийські представлення” - свято для всіх категорій глядачів!

На фестивалі працюватиме професійне журі, яке визначить переможців:

  • Премії імені Івана Озаркевича;

  • Премії імені Володимира Блавацького;

  • Премії імені Василя Симчича;

  • Літературно-драматургічної премії імені Івана Франка.

Також, працюватиме журналістське журі, членами якого стануть представники ЗМІ, які висвітлюватимуть фестивальні події. Результатом його роботи стане:

- Приз журналістських симпатій.

Заявки на участь у фестивалі приймаються оргкомітетом до 01.07.2013 р.

Додаткова інформація на сторінці: “П’ятий фестиваль”



Відвідайте також:


Музей "Українська старовина"

Історико-меморіальний музей Степана Бандери (філіал музею визвольних змагань Прикарпатського краю)

Музей «Борцям за волю України» с. Копачинці