05 Квітня 2013, 01:35

7 квітня о 19.00 на сцені обласного академічного муздрамтеатру імені Івана Франка - оперета Імре Кальмана «Сільва» («Королева чардашу») Будапештського оперного театру (Угорщина).

.
Вистава відбудеться під патронатом Михайла Вишиванюка у співпраці Івано-Франківської облдержадміністрації та Міністерства закордонних справ Угорщини у рамках Року Центральної Європи, коли Угорщина здійснює головування Центральної Європейської ініціативи та Вишеградської четвірки.

.

Довідково: Оперету Імре Кальмана «Сільва» («Королева чардашу») Будапештського оперного театру (Угорщина) побачать у 4 –х містах Західної України –Ужгороді, Львові, Івано-Франківську та Чернівцях. У рамках турне в Україні 120 угорських митців, музикантів, танцюрів, технічний персонал (три автобуси). Декорація їде двома великими вантажівками. Торік на сцені обласного академічного муздрамтеатру імені Івана Франка овації «зірвав» колектив пісні і танцю з Будапешта.

.

Нагадаємо, що 23 жовтня 2012 року в День незалежності Угорської Республіки, 56-ої річниці революції 23 жовтня 1956 року, в Івано-Франківську на сцені обласного академічного музично-драматичного театру ім. Івана Франка виступав Угорський Державний народний ансамбль з танцювальною програмою «Угорська рапсодія».У залі був аншлаг. Кожен номер глядачі приймали «на біс». Серед тих, хто щедро обдаровував гостей з Угорщини оплесками, були фахівці-хореографи, в тому числі майбутні, учасники колективів художньої самодіяльності області. Поруч з керівниками області у театральній залі були представники офіційної делегації Угорщини, приємно вражені таким щирим сприйняттям прикарпатцями їхніх артистів.

.

Віце-консул Генкосульства Угорської Республіки у м. Ужгороді Ендре Салібскі тоді сказав: «Ми переживали, як нас сприймуть. Ця частина України нова для артистів національного ансамблю. Удвічі приємно, що нашими глядачами були ваші професіонали, діячі культури. Представники МЗС залишилися дуже задоволеними. Спасибі за всебічне нам сприяння губернатору Михайлу Вишиванюку, його першому заступнику Василю Плавюку і усім організаторам, хто зробив наш концерт у День незалежності Угорщини незабутнім дійством і на Прикарпатті». Ендре Салібскі поінформував про проведені з Михайлом Вишиванюком домовленості: в Угорщину запросять колектив з Івано-Франківська і «обмін професійними колективами та делегаціями буде мати продовження».


.
Торік на концерті були присутні заступник державного секретаря (міністра) Міністерства Закордонних Справ Угорщини Прьоле Гергель, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді, його заступник, представники візового відділу консульства.



Відвідайте також:


Музей побуту та етнографії Західного регіону

Музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини

Краєзнавчий музей флори і фауни Карпат (Княждвірський заказник)