08 Квітня 2013, 12:46

У Калуші триває ІІІ міський фестиваль «Театральна весна-2013» за участю 13-ти аматорських та професійних театрів Прикарпаття, що розпочався 24 березня, а завершиться 28 квітня.

6 квітня о 17.00 у ПК «Мінерал» - за мотивами українських народних казок «І таке буває» (зразковий театр «Мандрівник», с. Пуків Рогатинського району, режисер Ольга Крупка).
У неділю, 7 квітня, 16.00 у ПК «Юність» - О. Коломієць «Фараони» (народний театр «Легенда»). Через погодні умови була перенесена вулична вистава-містерія “Глорія”, наповнена ритуалом вогню, піротехнічними сценами та етнічною музикою Буковини і Гуцульщини Львівського академічного духовного театру “Воскресіння”, що мала відбутися 24 березня.
За словами одного з ініціаторів «Театральної весни» режисера народного аматорського театру «Легенда» ПК «Юність» Лесі Піцик, з наступного року «Театральна весна» в Калуші буде обласним фестивалем.

Довідково
Духовний театр “Воскресіння”(м. Львів) - лауреат та організатор Міжнародних фестивалів «Золотий лев» Йому аплодували Польща, Німеччина, Шотландія, Чехія, Росія, Сербія, Іспанія, Італія, Єгипет, Корея, Іран. В репертуарі театру - класичні твори у сучасних мистецьких форматах та українська і світова класика. Директор, режисер театру заслужений діяч мистецтв України Ярослав Федоришин



Відвідайте також:


Музей караїмської історії та культури

Музей села «Криворівня»

Музей етнографії і побуту с. Саджава