08 Квітня 2013, 12:50

Івано-Франківськ прийматиме свято ковалів 2013 з 10 по 12 травня. Цього року це буде вже одинадцята міжнародна зустріч ковалів в Івано-Франківську. Основним завданням фестивалю є збереження ковальського мистецтва як ремесла.

.

В дні проведення свята ковалів центральні вулиці Івано-Франківська (Площа Шептицького та Бастіон) перетворюються на одну велику кузню. Тут можна буде на власні очі побачити як залізо перетворюється у витвори мистецтва. Окрім того, придбати сувеніри і просто гарно провести час.

.

Сьогодні свято ковалів можна сміло назвати головною туристичною принадою Івано-Франківська. З кожним роком кількість учасників збільшується, приїжджає все більше іноземців. Місто, в свою чергу, отримує нову ковальську роботу. За задумом організаторів, в 2013 році подарунком від ковалів має стати оновлений міст кохання.

.

Програма фестивалю «СВЯТО КОВАЛІВ – 2013»

10 травня
9:00 – 18:00 – площа Бастіон
- Реєстрація гостей та учасників (реєстраційний внесок – 50 грн.)
- Демонстрація ковальської праці та ярмарок кованих речей, виготовлення ковалями України та іноземними гостями елементів для «Мосту закоханих»
- Урочисте відкриття фестивалю «Свято ковалів – 2013»
- Урочисте відкриття виготовленої в 2012 р. композиції «Пам’ятний знак Першій Українській церкві»,
- пленер «Позитив» від майстрів» – створення командами ковалів під керівництвом майстра композицій на тему «Позитив» – удача, успіх, радість, добро, натхнення, добробут, достаток, гаразди, стабільність, щастя, любов, благополуччя, гармонія, сила, розвиток, розум, мудрість, тощо… розміром орієнтовно 600х600х800мм для подальшого встановлення в центральній частині міста
- Проведення майстер-класів для дітей від Андрія Давішнього (Крим).
14:00 – Майстер-клас Богдана Попова (Закарпаття) – «Традиційна закарпатська сокира».
18:00 – Конференції-презентації ковалів:
1. Ковальство Уралу (Росія).
2. Тобе Мальм (Швеція).
20:00 – фуршет.

.

11 травня
9:00 – 17:00 – площа Бастіон.
- Демонстрація ковальської праці та ярмарок кованих речей. виготовлення ковалями України та іноземними гостями елементів для «Мосту закоханих»
- Проведення майстер-класів для дітей від Андрія Давішнього (Крим)
- 9:00-18:00, площа Бастіон, – працюватиме студентська майстерня на базі Прикарпатського університету – виготовлення лавок для «Острову закоханих»
- 9:00-18:00, площа Бастіон, – пленер «Позитив» від майстрів» – створення командами ковалів композицій на тему «Позитив» – удача, успіх, радість, добро, натхнення, добробут, достаток, гаразди, стабільність, щастя, любов, благополуччя, гармонія, сила, розвиток, розум, мудрість, тощо… розміром орієнтовно 600х600х800мм для подальшого встановлення в центральній частині міста.
18.00 – вечірка «Ковальська пісня», вхід за запрошеннями (100грн.).

.

12 травня
10:00 – Відкриття 12 міжнародної виставки «Орнаментальне ковальство»
Нагородження номінантів виставки та відзнака кращих робіт фестивалю. Завершення фестивалю.
.


Відвідайте також:


Краєзнавчий музей селища Делятин

Івано-Франківський краєзнавчий музей

Музей імені Митрополита Андрея Шептицького