21 Травня 2009, 03:03

20 травня, в Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Українська повстанська армія. Історія нескорених». Виставка є спільним проектом Служби безпеки України, Центру досліджень визвольного руху, Українського інституту національної пам’яті. Про це ЗІКу повідомили у Головному управлінні правової роботи та внутрішньої політики ОДА.

Участь у відкритті виставки взяли голова облдержадміністрації М.Палійчук, голова обласної ради І.Олійник, начальник Управління СБУ в області генерал – майор А.Назаров, голова Братства ОУН – УПА Карпатського краю Ф.Володимирський.

У своєму виступі начальник Управління СБУ в області генерал – майор А.Назаров наголосив на важливості спростування міфів ХХ століття, потребі розкриття правди та встановленні істини: «Саме завдяки цій виставці присутні зможуть отримати об’єктивну інформацію про УПА та зробити для себе висновки». Також начальник Управління СБУ розповів про потребу подальших досліджень, які ведуться відповідними структурними підрозділами СБУ.

Довідка.

Виставка експонується в обласних центрах з вересня 2008 року на виконання Указу Президента України №879 від 14 жовтня 2006 року «Про всебічне вивчення та об’єктивне висвітлення українського визвольного руху та сприяння процесу національного примирення». Експозицію (31 стенд) розроблено з метою подання цілісної картини зародження та функціонування УПА, її цілей та методів боротьби за українську державність.

В експозиції представлено понад півтисячі фотографій, документи з радянських та німецьких архівних джерел, внутрішні документи Організації Українських Націоналістів та УПА. Унікальність фотовиставки у тому, що вона демонструє фотокартки і документи, які протягом кількох десятиліть зберігалися в архівах НКВС – КДБ і які є джерелами об’єктивної інформації про УПА.

http://zik.com.ua/ua/news/2009/05/20/181491



Відвідайте також:


Музей родини Малявських

Музей-кімната «Мамина Світлиця»

Історико-краєзнавчий музей с. Кунисівці