06 Липня 2009, 10:44

Торік в Івано-Франківському обласному художньому музеї відбулася персональна виставка Івана Марчука — найвидатнішого українського художника сучасності, картини якого є на всіх континентах.

Днями легендарний митець став ближчим для прикарпатців, бо відтепер і ми маємо його дарунок. Відбирав і перевозив полотно і. Марчука «А мрії у даль летіли» до Івано-Франківська художник Микола Джичка.

— Де нині творить Марчук, котрий працю впродовж 356 днів на рік називає
своєю «непереможною думкою»? — запитала кореспондент «Галичини» М. Джичку.

— У Марчука майстерня в центрі Києва. Більш плодовитого майстра я не бачив. Він розказав мені про свій творчий графік — о шостій прокидається, іде варити собі каву, спускається вниз з майстерні на площу Льва Толстого, де вже є свіжа преса, читає, а о половині дев’ятої приступає до малювання. Близько дев’ятої вечора він закінчує, і до нього починають сходитися знайомі.

Для нас він пропонував дві роботи — або цю, або пейзаж. Зійшлися на абстрактній композиції 2004 року «А мрії у даль летіли». Спершу Марчук мав сам приїхати, однак згодом зателефонував і вибачився.

— Яка вартість такої картини в грошовому еквіваленті?

— Я не буду цього говорити, хоч ціна мені відома. Ця людина особисто ніколи не продає свої твори. Його політика — художник повинен творити.
Рами для картини Івана Марчука виготовила мистецька фірма «Форест-гамп».

Розповідає директор фірми Анатолій Селюх:

— Говорити про ціни на картини Марчука — річ невдячна, бо на його речі, як кожного генія, непроста система ціноутворення, доступна лише експертам. Та у мене є така інформація, що можна говорити про 25 тисяч у. о. Я не фахівець, я не арт-менеджер відомий, але від людей, котрим я довіряю, чув цю цифру. Полотно оформили у гарний італійський багет.

http://www.galychyna.if.ua/index.php?id=single&no_cache=1&tx_ttnews[cat]=4&tx_ttnews[tt_news]=6797&tx_ttnews[backPid]=24



Відвідайте також:


Музей історії села Новошин

Історико-краєзнавчий музей селища Ворохта

Музей імені Митрополита Андрея Шептицького