07 Квітня 2011, 10:35
140-річчя з дня народження Василя Стефаника буде відзначено на державному рівні. Відповідну постанову прийняла Верховна Рада України. Кабінету Міністрів запропоновано утворити організаційний комітет, розробити та затвердити план заходів, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення.

По всій Україні демонструватимуться тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і діяльності Василя Стефаника. Пропонується також Національному банку України — виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, Українському державному підприємству поштового зв’язку "Укрпошта" — видати серію ювілейних поштових марок.

На Прикарпатті відзначення дня народження відомого письменника-новеліста проводиться щороку в місцях, пов’язаних з його життям і творчістю. Найчастіше — у с. Русів Снятинського району, де він народився і де є літературно- меморіальний музей. Традиційно урочисті проходять 14 травня, у день народження письменника. Тоді ж відбувається вручення обласної літературної Стефаниківської премії.

ОДТРК



Відвідайте також:


Історико-краєзнавчий музей селища Ворохта

Музей Марійки Підгірянки

Музей історії с. Іллінці