08 Квітня 2009, 01:41

Школа самодіяльних писанкарів, яка діяла в обласному художньому музеї, закінчила свою роботу. Яскравим завершальним штрихом стала виставка робіт вихованців Івано-Франківського міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Дивосвіт»

Упродовж трьох тижнів усі охочі мали можливість навчатись у школі писанкарів-початківців. Для того, щоб створити писанку (для багатьох — першу в житті) достатньо було лише бажання. Фарби, писачки, корисні поради фахівців — усе безкоштовно: малюй досхочу. Захотіли спробувати свої сили і вихованці центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

«Здавалось би, що ці молоді люди не зможуть розписати писанку, бо їм це дуже важко, але стараннями фахівців музею і їхнім великим бажанням ми досягли результатів, — говорить соціальний педагог Даниїла Кизимович, — діти справді написали гарні писанки, отримали велике задоволення і навіть було здивування, що вони це змогли зробити».

Мами, які привели своїх дітей до школи аматорів-писанкарів не повірили побаченому: всі ці писанки написані писачками, які й здоровій людині важко в руках тримати. Великодні яєчка вийшли барвистими і дуже радісними.

Окрім писанок, вихованці «Дивосвіту» виготовляють великодні листівки, килимки, композиції, утверджуючи ще раз, що краса дійсно врятує світ. А доброта у цій справі — найкращий партнер.

http://www.pravda.if.ua/news-7145.html



Відвідайте також:


Музей-бібліотека Михайла Бажанського

Музей «Берегиня»

Музей історії села Шевченкове