10 Лютого 2012, 11:35

В Музеї мистецтв Прикарпаття представили 36 графічних робіт художника Володимира Чорнобая, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу. «Роботи Володимира Чорнобай вражають своєю оригінальністю, адже художник постійно експериментує і намагається об’єднати дві реальності – конкретну і абстрактну. Цим його роботи спонукають до роздумів і, подекуди, потребують тлумачення», - говорить куратор виставки Наталя Доскалюк.

За її словами, у своїй графіці Володимир Чорнобай звертається до техніки «шовкографія», яка особлива тим, що мистець наносить фарбу на поверхню через шовк або іншу тканину. Абстрактними формами автору вдається спонукати глядача до осмислення та роздумів. Найбільш оригінальною є серія робіт «Органічні структури», в основі яких є пластика та рівновага всіх елементів.

Нині Володимира Чорнобая вважають активним художником. Адже мистець наполегливо працює не лише в Україні. Його твори відомі у Польщі, Німеччині та інших країнах Європи. На відкриття своєї другої персональної виставки в Івано-Франківську художник не зміг прибути через хворобу. Втім, художника тут знають. Адже у 2008 році Чорнобай представляв франківцям своє малярство на склі.

Володимир Чорнобай є випускником Львівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва. З 1981 року живе і працює в Тернополі. Художник займається класичним вітражем, малярством та графікою. Серед його численних відзнак – золота нагорода Першої виставки-конкурсу модернового мистецтва та третя премія всеукраїнської виставки малярства на склі «Три виміри: вчорашнє, сьогодення і завтра».

Ірина Дружук, ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. 10 лютого 2012 року.



Відвідайте також:


Івано-Франківський краєзнавчий музей

Музей екології та етнографії Карпатського краю

Кімната–музей села Чернятин при бібліотеці-філіалі