21 Березня 2012, 11:48
До 6 квітня Музей мистецтв Прикарпаття проводитиме традиційні майстер-класи з писанкарства, що розпочалися 20 березня. Як розповідає керівник майстер-класу, науковець Іванна Равлюк, музей очікує багато бажаючих власноруч розписати писанки до Великодня, а тому тут вже підготували необхідний матеріал та створили умови для занять.
«П’ятий рік поспіль ми організовуємо майстер-класи з писанкарства. Зазвичай до нас приходять діти, дорослі, студенти. Приходили цілими родинами, в яких найменшим дітям ледь виповнилось 2 рочки»,- розповідає Іванна Равлюк. За її словами, в попередні роки писанкарству вчились навіть молоді люди з арабських країн. До традиційних елементів української писанки вони додавали символіку своєї батьківщини і були захоплені цим заняттям.

Іванна Равлюк стверджує : «навчитись писанкарству не складно. Головне – бажання та терпіння. Вже після двох-трьох занять, діти починають створювати свої писанки, опанувавши традиційні елементи цього мистецтва».

Довідково
Для занять потрібно мати з собою декілька яєць. Фарби, віск та писачок запропонують науковці музею. Благодійний внесок - 5-10 грн. Ці кошти Музей мистецтв Прикарпаття скерує для придбання необхідних матеріалів для наступних майстер-класів.

Майстер-класи проводитимуться в приміщенні адміністрації музею мистецтв Прикарпаття (вул. Низова, 2). Графік майстер-класів: з 20 березня по 6 квітня з 10.00 - 12.00 і з 15.00 - 17.00 (крім суботи і неділі). Керівник проекту Іванна Равлюк тел.: 4 40 38



Відвідайте також:


Музей «Хата-Гражда» гуцульської господарки

Музей імені Митрополита Андрея Шептицького

Кімната-музей В.Івасюка