26 Березня 2012, 04:05

Майже два десятки робіт з фітоматеріалу представила Людмила Ільницька в Музеї мистецтв Прикарпаття. В її експозиції - вироби з квасолі, насіння соняшника, маку, пшона, перцю та зерен кави, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

«Бабці на ринку – це головні поставщики матеріалу для моїх флористичних творів. Людям дуже подобається композиції з зерен кави, бо запах залишається пори те, що використовується багато клею та лаку», - розповідає Людмила Ільницька.

Вона зізнається, що принципово природній матеріал не фарбує, щоб зберегти його натуральність. Для яскравих вкраплень художниця використовує бісер.

«Свої роботи я пропоную, як українські обереги, які в давні часи робили жінки. Вони вважали, все, що вирощено своїми руками, несе енергетику і символіку. Для того, щоб захистити здоров’я дітей, використовували насіння соняшника, квасоля – символізує народження нового життя, стосунків, мак захищає від злого ока та допомагає здійсненню бажань», - говорить Людмила Ільницька.

Захоплення фітодизайном у художниці з’явилось давно. Квіти з насіння вона роками збирала у своїй уяві. І лише після вивчення властивостей скріпюючих матеріалів, композиції почали оживати в її руках. Тепер незвичне хобі переросло у справжню роботу. Її твори прикрашають чимало закладів відпочинку в Івано-Франківську, а художниця постійно отримує замовлення на оформлення інтер’єрів та виготовлення оберегів-дарунків.

Ірина Дружук, ІВАНО-ФРАНКІВСЬК


Відвідайте також:


Музей «Лісова скульптура»

Музей «Берегиня»

Музей-бібліотека Михайла Бажанського