19 Липня 2012, 12:12

Майстриня Оксана Танчинець з села П’ядики, Коломийського району, презентувала свою першу персональну виставку в Івано-Франківському Музею мистецтв Прикарпаття. Тут глядачам пропонують оглянути понад 50 її виробів з бісеру. «Два стенди моїх робіт представляють роботи з бісеру з традиційними українськими орнаментами. Ще два - демонструють те, як я бачу бісер у мистецтві та в сучасних виробах», - говорить Оксана Танчинець.

Майстриня зізнається, аби зібрати першу експозицію, працювала понад 10 років. Починала з бабусиних силянок. Багато зіпсувала. Втім, цікавість та натхнення взяли своє.

«Коли приходить натхнення, ніякої роботи чи домашніх справ не хочеться. Цікавить лише бісер та творчість», - додає Оксана Танчинець.

Нині вправна рукодільниця у роботі використовує лише чеський бісер. Каже, що його переваги в яскравості кольорів та й тому, що вироби не вигорають. Не зайвим є й те, що всі намистинки – одна до одної.

«Найбільше жінки цікавляться моїми виробами. Нині дуже модними є силянки та ґердани з давніми українським орнаментом. Але популярністю користуються і сучасні мотиви», - стверджує майстриня.

За своєю роботою Оксана Танчинець може просидіти й ніч без втоми. Каже, що бісероплетіння – це необмежений простір для творчості. Жодна її робота не повторюється. А найціннішою є та, яку щойно завершила.

paralleli.if.ua



Відвідайте також:


Хата-музей кінофільму «Тіні забутих предків»

Музей гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів Романа Кумлика

Музей народної архітектури та побуту Прикарпаття