07 Серпня 2012, 12:03

У Надвірнянській райдержадміністрації проведено нараду, на якій обговорювалось питання „Про створення музею історії Надвірнянського нафтопромислового району”. Нарада проводилася на прохання ініціативної групи зі створення цього музею. Ця група пройшла державну реєстрацію та набула статусу громадської організації „Інститут історії Надвірнянського нафтопромислового району”.

Нарада стала одним із заходів підтримки Надвірнянською райдержадміністрацією ідеї створення Музею на теренах Надвірнянщини та мала на меті допомогти її ініціаторам реалізувати розпочату справу.

На нараді зі спільною доповіддю виступили співавтор проекту, начальник НГВУ «Надвірнанафтогаз» Володимир Чуприна. Він повідомив про створення на громадських засадах Музею історії Надвірнянського нафтопромислового району та поінформував про інші нафтогазовидобувні райони, в яких існують музеї нафти.

Виступаючі охарактеризували прогнозовані затрати на створення музею, окреслили послідовність (етапи) формування музейної експозиції, розкрили основні перспективи використання музею, повідомили про форми участі громадськості в становленні і подальшому його розвитку.

Нарада прийняла рішення, яким визначила заходи, необхідні для повноцінного становлення та формування експозиції музею історії Надвірнянського нафтопромислового району.



Відвідайте також:


Хата-музей кінофільму «Тіні забутих предків»

Музей Калущини

Долинський краєзнавчий музей Тетяни і Омеляна Антоновичів «Бойківщина»