26 Жовтня 2012, 12:26

У Коломиї відкрили Музей національно-визвольної боротьби. Розташувався він у відремонтованому підвалі Музею історії міста Коломиї. «Це вперше за довгий час влада реально допомогла музеєві і посприяла у виділенні коштів на ремонт та створення експозиції», – наголосив директор закладу Михайло Арсак. Мирослава Кочержук, науковий співробітник Музею історії міста Коломиї розповіла, що експозиція складається переважно з фотографій. Більшість світлин до музею потрапила з приватних колекцій.

Перерізали червоно-чорну стрічку перед входом до Коломийського музею національно-визвольної боротьби сотенний УПА Мирослав Симчич, голова міста Ігор Слюзар та голова Коломийської РДА Михайло Негрич.

Першими відвідувачами стали ветерани-воїни УПА. Експозиція на разі ще не повна, тож наукові працівники музею ще вивчають і систематизують матеріал і в майбутньому буде відкрито ще дві виставкових зали. Нагадаємо, до річниці Української повстанської армії 13 жовтня у Львові також відкрили Музей визвольної боротьби.

Фіртка



Відвідайте також:


Музей побуту та етнографії Західного регіону

Пластовий табір – музей “Сокіл”

Центр гумору "Веселя оселя"