11 Січня 2013, 12:43

10 січня робоча група проекту «Мистецька палітра Прикарпаття» відвідала учасників проекту у Тисменецькому та Галицькому районах. У м. Галичі вже 22 роки функціонує Мала академія народних ремесел, що є осередком відродження і розвитку галицьких народних промислів. Зараз тут працює 20 педагогів, діє 57 гуртків декоративно-прикладного мистецтва, у яких займається 608 дітей не тільки з Галича, але й цілого району.


З 25 грудня минулого року в Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» діє Новорічно-Різдвяний вернісаж – виставка робіт учнів та вчителів академії. На виставці представлені вироби різних видів народного промислу: ляльки-мотанки, іграшки з фетру, вироби з бісеру, глини, різдвяні дідухи, павуки, іграшки з сіна, витинанки, живопис та багато інших. Творців кращих виробів нагороджено грамотами та відзначено їхню майстерність та натхненну роботу.

Окремі викладачі академії, що є майстрами соломкоплетіння, виготовлення ляльки-мотанки, іграшок з сіна, будуть внесені до каталогу та інтернет-сторінки проекту «Мистецька палітра Прикарпаття».


Наступного тижня робоча група відвідає майстрів з Надвірнянського району та Яремчанської міської ради.


Додатково про проект:

Проект «Мистецька палітра Прикарпаття» впроваджується Регіональним туристично-інформаційним центром за підтримки Посольства Фінляндії в Україні та облдержадміністрації. Основною його метою є інтеграція культури і народного мистецтва області у існуючий туристичний продукт регіону. Партнери проекту: Івано-Франківська обласна державна адміністрація: управління зовнішніх економічних зв’язків і туризму та управління культури, національностей та релігій; Навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття; Інститут туризму Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника; обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України; ІФОО Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні. Більше інформації про проект можна отримати в РТІЦ, www.rtic.if.ua.

.




Відвідайте також:


Краєзнавчий музей с. Кропивник

Історико-краєзнавчий музей селища Ворохта

Історико-краєзнавчий музей с. Космач