17 Січня 2013, 02:45
Туристична Асоціація Івано-Франківщини, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківська облдержадміністрація розпочали підготовку міжнародного фестивалю Карпатської кулінарної спадщини, що запланований на день міста Івано-Франківська 10-11 травня 2013 року.

Фестиваль відбудеться в рамках проекту «Карпатська мережа кулінарної спадщини», що виконується Туристичною Асоціацією Івано-Франківщини у партнерстві з виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, Івано-Франківською облдержадміністрацією та транскордонними партнерами проекту: Асоціацією «Еколоджік», Торгово-промисловою палатою повіту Сату-Маре (Румунія), Асоціацією Шамос-Базар (Угорщина) та Кошицькою регіональною філією Словацької торгово-промислової палати та промисловості (Словаччина) за співфінансування ЄС в межах Програми прикордонного співробітницва «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна, 2007-2013.

Міжнародний кулінарний фестиваль являтиме собою унікальну подію, що має усі шанси перетворити наше місто на перлину кулінарного туризму, завдяки креативним ідеям усіх зацікавлених осіб, наполегливій співпраці нашої громади, яскравій рекламній кампанії.

Фестиваль проходитиме у вигляді народного кулінарного шоу, під час якого кожен бажаючий зможе скуштувати традиційні страви угорської, словацької, румунської кухонь, отримати майстер-класи від професійних шеф-кухарів Карпатських регіонів Угорщини, Словаччини, Румунії, України, стати учасником фольклорно-пізнавального дійства на перехресті декількох європейських культур – гастрономічного квесту, уроків співу й танців, майстерень традиційних ремесел тощо.

Фестиваль дасть можливість усім бажаючим господарям та господиням з Івано-Франківщини та сусідніх областей стати учасниками виставок домашньої консервації, повидла (галичанської мармуляди), Карпатських напоїв, меду, традиційних трав'яних зборів тощо, аксесуарів традиційної Карпатської кухні, старих фотографій.

З 3 січня 2013 року оргкомітет фестивалю розпочинає прийом заявок від потенційних волонтерів та учасників фестивалю в підготовці та проведенні Міжнародного фестивалю Карпатської кулінарної спадщини.

Запрошуються волонтери – молоді люди віком 18 – 35 років для виконання функцій

  • ведучих фестивалю;
  • супроводжуючих делегацій/перекладачів зі знанням угорської, румунської та словацької/чеської мов;
  • помічників організаторів у проведенні заходів (супровід виставок, встановлювання та прибирання декорацій, технічне обслуговування кулінарного та фольклорного шоу, поширення інформаційно-презентаційних матеріалів про проект, кур’єрські послуги тощо).

Усі волонтери фестивалю будуть внесені в базу даних співорганізаторів подій Карпатської мережі кулінарної спадщини, що буде доступна на веб-сайті Мережі та на сторінці Карпатської мережі кулінарної спадщини у Facebook, отримають неоціненний досвід у організації та проведенні масових заходів міжнародного рівня, отримають можливість взяти безпосередню участь в усій фестивальній програмі, матимуть безкоштовне харчування під час роботи фестивалю та пам’ятні призи від Карпатської мережі кулінарної спадщини. Іногородніх волонтерів просимо самостійно подбати про своє проживання в м.Івано-Франківську на час фестивалю.

Запрошуються також учасники фестивалю – мешканці Івано-Франківської області та сусідніх областей для подання заявок у виставках домашньої консервації, повидла (галичанської мармуляди), аксесуарів традиційної Карпатської кухні, Карпатських напоїв, меду, традиційних трав'яних зборів, аксесуарів місцевої традиційної кухні, старовинних фотографій, що відображають культуру, побут та застілля далекого й недавнього минулого у нашому краї тощо.

Для реєстрації волонтерів та учасників фестивалю просимо надіслати заявку в довільній формі на е-мейл: office@taif.org.ua, назвавши тему листа «Карпатська мережа кулінарної спадщини». У е-мейлі необхідно зазначити дату Вашого народження, прізвище та ім’я, контактну інформацію (телефон та е-мейл) та характер Вашої участі (як волонтер чи як учасник). Цю ж інформацію Ви могли б подати, зателефонувавши за номерами: +380 342 720232, +380 50 7252863, +380 67 7383904. Контактна особа – Лада Маланій.



Відвідайте також:


Громадський музей села Вербіж

Музей мистецтв Прикарпаття

Музей визвольних змагань Прикарпатського краю