04 Квітня 2013, 12:59

Музей мистецтв Прикарпаття відкрив виставку закарпатських художників з Мукачева, які входять у творче об’єднання «Райдуга». Експозиція представляє живописні картини, створені, переважно, на весняну тематику.
.
«Ми побачили, що роботи художників з Мукачева є досить цікавими, тому й вирішили запросити їх до нас. Експозиція складається з 60 робіт майже 30 авторів. Сподіваємось, що закарпатська школа живопису стане цікавою для наших відвідувачів », - говорить директор Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега.

.

Закарпатська школа живопису стала відомою ще до 1939 року, коли з’явились київські та петербурзькі школи малярства. Вона вирізнялась своєю яскравістю, колоритністю, особливим зображенням карпатських гір.
Закарпатські художники, каже Михайло Дейнега, швидше відійшли від реалістичного зображення природи, намагались малювати більш узагальнено, додаючи на полотно більше сонця, особливий настрій та повітря. Мистецьке об’єднання «Райдуга» утворилось в Мукачеві 4 роки тому. До нього увійшли понад 30 творчих людей, переважно - самодіяльні художники, поети, музиканти, вишивальниці та різьбярі.

.

Щороку творче об’єднання поповнюється. Нині «Райдуга» продовжує традиції закарпатської школи живопису. Часто організовує виставки та пленери.

.

Допомогу отримує від мукачівської місцевої влади, яка не лише організовує експозиції об’єднання «Райдуга», але й купує роботи митців.



Відвідайте також:


Кімната- музей Марійки Підгірянки

Пластовий табір – музей “Сокіл”

Музей "Природа Землі Галицької"