08 Квітня 2013, 12:54
В Івано-Франківську відбудеться міжнародний кулінарний фестиваль. В рамках святкування Дня міста, 10 і 11 травня 2013 року кухарі з Румунії, Словаччини і Угорщини представлятимуть в Івано-Франківську кращі зразки кулінарної спадщини Карпат.
.

Провідні шеф-кухарі з карпатських регіонів сусідніх країн проведуть майстер-класи на базі популярних ресторанів Івано-Франківська. Крім того, всі бажаючі зможуть скуштувати традиційні страви угорської, словацької та румунської кухонь на народному кулінарному шоу під відкритим небом.

.

Кулінарія – не єдина складова фестивалю. Сусідні країни також представлятимуть свій фольклор. В програмі будуть уроки співу, танці, народні ремесла тощо. Тож мешканці та гості міста зможуть відчути себе на перехресті кількох культур.

.

Прикарпаття та сусідні регіони представлятимуть домашню консервацію, мед, трави, повидла та інші смаколики традиційної карпатської кухні.

.

Кулінарний фестиваль в Івано-Франківську - це частина міжнародного проекту “Карпатська мережа кулінарної спадщини”. В ньому прикордонні райони Угорщини, Словаччини, Румунії та України об’єдналися з метою збереження та популяризації місцевих гастрономічних традицій. Організатори проекту прагнуть створити нові можливості для розвитку бізнесу в секторах виробництва традиційної їжі та гастрономії, поєднати ресурси виробників та надавачів послуг в сфері туризму та налагодити нові бізнесові зв’язки.

.

Програма фестивалю наразі уточнюється.

.

Хостел "Пілігрим" м. Івано-Франківськ



Відвідайте також:


Музей народної архітектури та побуту Прикарпаття

Долинський краєзнавчий музей Тетяни і Омеляна Антоновичів «Бойківщина»

Центр гумору "Веселя оселя"