22 Листопада 2013, 12:20
Музей мистецтв Прикарпаття розпочав цикл різдвяних майстер-класів з виготовлення янголів-оберегів, інформує прес-служба ОДА.

.

«За основу виготовлення янголів ми беремо ляльку-мотанку. Створюємо її каркас, який мотаємо і одягаємо в білий одяг. Такі янголи – чудовий дарунок до різдвяних та новорічних свят», - розповідає науковий працівник Музею Іванна Равлюк.

.

Вона додає, янголи – це своєрідний оберіг, особливо, якщо він зроблений своїми руками. Особливість ляльки-мотанки – хрест на її обличчі. У янголів його роблять зі срібних ниток. Крильця та оздоба – вмикає неабияку фантазію у майстрів. Все залежить від того, для кого створюють мотанку. Здавна вважають, що такі янголи оберігають сон дитини. Тому їх дарують малечі на хрестини, перше причастя та на Різдво. Втім, такий янгол, переконані майстри, є ще й чудовим дарунком для близьких людей до дня Святого Миколая.

.

Учасниками майстер-класів, кажуть в Музеї, є переважно школярі та студенти. Над своїми роботами вони фантазують близько двох годин. В оздобі використовують ґудзики, бісер, сріблясті стрічки. Усе це нагадує в Музеї творчу майстерню, де панує особливий настрій у передчутті свята.



Відвідайте також:


Музей історії села та визвольних змагань ім. Романа Шухевича

Музей "Герої Дніпра"

Музей «Берегиня»