28 Грудня 2010, 01:13

У Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Йосафата Кобринського привітали двох грудневих ювілярів — Ігоря Кічака із 80-літтям і Михайла Андрусяка — з 55-літтям.

Лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка, письменника, видавця й перекладача Михайла Андрусяка та історика, публіциста, члена ОУН ігоря Кічака поєднують події національно-визвольних змагань 40-50-х років минулого століття. Щоправда, Михайла Андрусяка — як письменника, а Ігоря Кічака — як одного з героїв його художньо-документальної повісті «Брати грому». Коли пан Кічак відбував своє перше ув’язнення в таборах Воркути, майбутній письменник лише народився. Та попри те, що вони народилися в різний час, ідеї та переконання у них спільні. За силу і нескореність духу вони вдячні насамперед матерям, про яких згадували з великою любов’ю й ніжністю.


Зі щирими словами вітання зверталися до ювілярів владика Коломийсько-Чернівецької єпархії кир Миколай Сімкайло, директор Національного музею Ярослава Ткачук, в. о. заступника міського голови Ігор Граділь (він вручив ігорю Кічаку «Відзнаку міського голови»), заступник голови Товариства політичних в’язнів і репресованих Коломийщини Юрій Рудько...


Яскравим обрамленням свята стали музичні вітання від народного хору «Просвіта» під орудою Романа Хімея. Хористи завжди бажані гості на різноманітних заходах у багатьох куточках України. І того дня виступ «Просвіти» став найкращим музичним подарунком для наших легендарних ювілярів. Хористи виконали кілька патріотичних пісень, а на завершення свята — «Многая літа». Многа літ бажали директор музею Ярослава Ткачук та присутні й народному хору «Просвіта», який цього року відзначив 20-ліття від часу заснування.

газета "Галичина"



Відвідайте також:


Музей Марійки Підгірянки

Краєзнавчий музей ім. Леся Гринюка

Музей «Берегиня»