18 Січня 2011, 09:48

Впродовж січня в Івано-Франківському краєзнавчому музеї експонуватимуться кілька цікавих виставок.

Зокрема, з 6 січня по 1 лютого 2011 р. в музеї представлено виставку філокартії “Образ Божої Матері у різдвяній листівці українських художників діаспори”. Для огляду відвідувачів запропоновано майже 60 листівок різних авторів. “...Я маю велику пошану і любов до Пречистої Діви Марії..., тому пишу її в українському національному одязі різних частин України. В такий спосіб Пречиста стає мені особливою та моєю...” – ці слова художниці Д.Гуляк-Кульчицької відображають думки багатьох художників, листівки яких представлені на виставці.

20 січня 2011 р. в Івано-Франківському краєзнавчому музеї буде презентовано книгу “Метафізика Карпат. Івано-Франківська область”. Ця книга є оглядово-туристичним виданням, мета якого – познайомити мешканців та гостей Прикарпаття з легендарними місцями краю, з багатою на містичні перекази Карпатською землею. “Метафізика Карпат” – перша книга в серії видань, присвячених карпатській метафізиці. Розділи книги знайомлять читачів з чудотворними іконами, цілющими джерелами, “місцями Сили” та іншими духовно-містичними об’єктами Івано-Франківщини. Під час презентації книги буде представлено цікаве тематично-театралізоване дійство.

З 21 січня по 14 лютого 2011 р. в музеї працюватиме виставка до дня Злуки “Україна – Соборна держава”. Виставка створена на основі фондів Івано-Франківського краєзнавчого музею. На ній представлено світлини українських державних діячів ЗУНР та УНР, документи і часописи тих часів, поштові листівки, наочна агітація, військові документи УГА, літопис “Червоної калини”.

Виставки можна переглянути в музеї за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Галицька, 4 а.

ОДА



Відвідайте також:


Снятинський літературно-меморіальний музей Марка Черемшини

Музей народного мистецтва Гуцульщини

Літературно-меморіальний музей І. Федорака