19 Травня 2011, 01:53

Міжнародний день музеїв, що відзначається 18 травня, корпоративний музей ПАТ «Прикарпаттяобленерго» провів у робочому режимі. Цього дня на екскурсію до музею електрифікації Прикарпаття завітали учні 8-10 класів Івано-Франківської школи № 24.

Зазвичай відвідувачами музею на території підприємства, що розташоване в Івано-Франківську на вул. Індустріальній, 34, є не лише школярі, але й офіційні делегації та гості компанії. Знайомство з експонатами музею дозволяє простежити як історичні віхи поширення електроенергії на теренах краю, починаючи з перших приватних електростанцій у місті, так і літопис енергетичного підприємства – від запуску Станиславівської електрівні до сучасності. Екскурсовод музею – працівник служби приладів обліку Микола Библів, що є колекціонером оригінальних електролічильників, також цікаво розповідає про вчених та першовідкривачів у галузі електротехніки, демонструє їхні винаходи.

Нагадаємо, музей історії електрифікації Прикарпаття було відкрито в Івано-Франківську у серпні 2010 року у рамках відзначення 80-річчя з часу заснування ПАТ «Прикарпаттяобленерго». Музей розташувався у новому адмінкорпусі за тією ж адресою, де колись функціонувала міська електрівня.

Корпоративний музей було створено з метою дослідження історії підприємства, збереження цінних експонатів та утвердження через просвітницьку роботу високого іміджу ПАТ «Прикарпаттяобленерго». Також відкриття закладу дає можливість наочно показувати дитячій аудиторії специфіку праці енергетика, особливості і небезпеки енергообладнання, нагадувати основні правила електробезпеки. Тим більше, що на згадку про екскурсію школярі отримують не лише проспекти про музей, а й книгу «Вольтки-суперагент. Ілюстрована електробезпека для дітей» та «Пам’ятку з електробезпеки».

Дітям зазвичай найбільше запам’ятовується макет вокзалу – першої будівлі у місті, де у 1897 році засяяло електричне освітлення. Також школярі у захваті від підсумкового тесту. Його можуть пройти усі бажаючі за допомогою інтерактивного монітору. За результатами відповідей уважним відвідувачам присвоюється звання «Енергетик-початківець».

Музей запрошує дітей на екскурсії під час практики та діяльності літніх пришкільних таборів. Замовлення екскурсій телефоном: (0342) 59-42-64.



Відвідайте також:


Літературний музей ім. Мирослава Ірчана

Народний краєзнавчий музей ім. Юліана Целевича

Музей Івана Вагилевича