03 Грудня 2012, 12:09

У івано-франківському видавництві «Місто-НВ» побачило світ енциклопедичне видання «Звід пам’яток Надвірнянського району», книга перша «Місто Надвірна» (передбачено друк двох томів). Працю підготовано науково-редакційним відділом «Звід пам’яток історії та культури України. Івано-Франківська область».

Над книгою довший час працював авторський колектив у складі: Ростислава Гандзюка, Лариси Поліщук, 3еновія Федунківа, Михайла Головатого, Мирослави Олійник, Богдана Василенка, Богдана Томенчука, Василя Романця. Працю рецензували: Володимир Комар, доктор історичних наук та Микола Габрель, доктор технічних наук, кандидат архітектури. Авторський колектив складає щиру данину вдячності голові Надвірнянської райдержадміністрації Володимиру Калічку, голові районної ради Василю Поповичу, міському голові Зіновію Андрійовичу та начальнику відділу культури і туризму РДА Олександру Зварчуку за фінансову підтримку у виданні книги, а також: начальнику Надвірнянського БТІ Галині Косюк, Михайлові Максим'юку, Олександрі Зварчук, Михайлині Штаєр - за інформаційну допомогу.


Запропонована увазі читачів книга (132 сторінки) створена у процесі підготовки тому загальнодержавного видання «Звід пам'яток історії та культури України. Івано-Франківська область». Вона покликана ближче ознайомити жителів і гостей Надвірної з пам'ятками історії, архітектури, археології та мистецтва, а також привернути увагу до проблем їх дослідження і збереження. Невеликі історичні екскурси в минуле і життєписи відомих постатей різних епох дадуть читачам можливість поглибити свої знання з історії та краєзнавства. Описи пам'ятників і будівель доповнені відомостями про їх спорудження, руйнування та відновлення і великою кількістю давніх і сучасних світлин.

Книжка буде цінна для краєзнавців, педагогів та учнів, усіх подвижників галузі пам'яткознавства і тих, хто тільки відкриває для себе неоціненні культурні скарби рідного краю.

Презентація І тому «Зводу пам’яток Надвірнянського району» відбудеться у м. Надвірна 4 грудня 2012 р. за участі представників управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації і науково-редакційного відділу «Звід пам’яток історії та культури України. Івано-Франківська область».



Відвідайте також:


Національний заповідник «Давній Галич»

Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського

Літературний музей ім. Мирослава Ірчана