17 Січня 2013, 12:01

16 січня робоча група проекту «Мистецька палітра Прикарпаття» здійснила поїздку на територію Яремчанської міської ради.


У с.Микуличин силами активістів громади та меценатів створюється центр етнокультурного туризму, в якому планується облаштувати кімнату для проведення майстер-класів з народних промислів, музей з експозиційним залом гуцульського орнаменту, зал засідань та демонстрації відеофільмів про історію Гуцульщини, куток краєзнавчої літератури.


Функціонування такого центру сприятиме розвитку та популяризації етнографічного і культурно-пізнавального туризму області.

Представники управління зовнішніх зв’язків і туризму облдержадміністрації. Регіонального туристично-інформаційного центру та Інституту туризму Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника відвідали також майстрів з вишивки, бісероплетіння, пошиття національного одягу для ляльок, виготовлення виробів зі шкіри. Цікавими для туристів буде розповідь старого майстра про його життєву історію, яка стала приводом до знаходження ним улюбленого заняття в житті – виготовлення виробів зі шкіри – постолів та сумок (табівок), та оригінальна колекція ляльок в традиційному національному одязі, притаманному різним областям України та, зокрема, присілку Дора (м.Яремче).


Творчий здобуток майстрів буде відображений у фотоматеріалах та описаний у буклеті і каталозі майстрів «Мистецька палітра Прикарпаття», а також розміщено в мережі Інтернет.


Протягом наступних двох тижнів заплановані робочі поїздки до с. Космач Косівського району, міста Коломиї та Надвірнянського району.


.

Додатково про проект:

Проект «Мистецька палітра Прикарпаття» впроваджується з червня 2012 року Регіональним туристично-інформаційним центром за підтримки Посольства Фінляндії.

Партнери проекту: Івано-Франківська обласна державна адміністрація: управління зовнішніх економічних зв’язків і туризму та управління культури, національностей та релігій; Навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття; Інститут туризму Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника; обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України; ІФОО Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.



Відвідайте також:


Музей Івана Вагилевича

Музей Калущини

Музей історії села Новошин