08 Квітня 2013, 12:48

11-12 травня в Україні вперше пройде музично-туристичний фестиваль "Черемош-фест". Про це розповіли організатори фестивалю під час прес-конференції в Києві.



Головна фестивальна локація буде в знаменитому гуцульському селі Криворівня Верховинського району Івано-Франківської області, яке місцеві жителі називають ще й "Українськими Афінами".


Як розповів представник Товариства "Лева" Андрій Мельничук, якому належить ідея проведення "Черемош-фесту" - це буде унікальний фестиваль, де об'єднаються дві, на перший погляд, різні речі - туризм та музика. Цікаво, що час його проведення вибрано теж не випадково, адже саме в травні річка Черемош найбільш повноводна, що дуже добре для сплаву.

.

Усі, хто захоче приєднатися до фестивалю в рамках кампанії з розвитку водного туризму, зможуть здійснити сплав на рафтах і туристичних катамаранах по Черемошу. За словами організаторів, пройти випробування весняною водою зможуть не тільки професіонали, але і любителі, для яких буде проведено детальний інструктаж. Відомо, що в заході вже зголосилися взяти участь кілька туристичних компаній, що займаються активним туризмом, і сплавами, зокрема. А також письменники, музиканти, і представники сфер науки і культури, зокрема Тарас Прохасько, Павло Нечитайло, групи "Бурдон", "Перкалаба", "Гич-Оркестр", "Дримба та Дзига», «Рура», «Фолькнери», "Коралі", "Гуцули", та інші.

.

Також організатори "Черемош-фесту" планують проводити різні майстер - класи з навчання грі на різних автентичних музичних інструментах, зокрема на дримбі.

Фіртка

Сторінка фестивалю в мережі "Фейсбук" тут



Відвідайте також:


Музей «Хата-Гражда» гуцульської господарки

Краєзнавчий музей флори і фауни Карпат (Княждвірський заказник)

Музей Марійки Підгірянки