13 Червня 2013, 12:33

Івано-Франківський, Тернопільський та Львівський музеї, які допомогли організувати виставку Пінзеля у Луврі, визнано лауреатами у номінації «Найкраща музейна подія року 2012». Всеукраїнську акцію організував міжнародний благодійний фонд «України 3000».

.

Про це повідомив директор Івано-Франківського Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега.

.

«У номінації «Найкраща музейна подія року 2012» ми посіли перше місце, яке розділили з Національним львівським музеєм «Картинна галерея» та Тернопільським краєзнавчим музеєм. Разом з нами переможцями стали і Художній реставраційний центр України за експозицію Пінзеля у Луврі. Дипломи ми отримали від голови фонду «Україна 3000» Катерини Ющенко», - зазначив Михайло Дейнега.

.

Він зауважив, що таке визнання матеріально для музеїв нічого не дає. Втім, воно підносить імідж мистецького закладу та ще раз підкреслює важливість експозиції українського художника Георга Пінзеля для світової спільноти.

.

Нагадаємо, з 22 листопада до 25 лютого у паризькому Луврі відбулась виставка «Іоанн Георг Пінзель. Барокова скульптура України 18 століття». В її експозиції було 27 робіт майстра, з яких 3 янголи Пінзеля представив Музей мистецтв Прикарпаття. Для реставрації та консервації робіт Пінзеля, Україна скерувала понад 2,5 млн. грн..



Відвідайте також:


Музей-бібліотека Михайла Бажанського

Івано-Франківський краєзнавчий музей

Музей Наталії Кобринської (філіал музею ім. Р.Скворія)