Попередня сторінка Наступна сторінка

04 Квітня 2012
Кожних вихідних для відпочиваючих та гостей курорту відомі народні майстри України проводитимуть майстер – класи з вишивки, ткацтва, різьбярства, гончарства, ковальства. А для любителів поспівати та потанцювати організовуватимуться майстер – класи з народного танцю та української народної пісні.

23 Березня 2012
Із проханням вшанувати на належному рівні видатного українського письменника на сьогоднішній сесії обласної ради виступила Зінаїда Болюк. «Ім’я Богдана Лепкого тісно пов’язано з нашою областю. Він певний час проживав в Яремче. А в Рогатинському районі в селі Черче він разом зі своїм братом на початку ХХ ст. започаткував народним коштом будівництво санаторію «Черче».

03 Березня 2012
В Івано-Франківську увіковічнять пам'ять про першу українську церкву. Для цього влада має намір реконструювати сквер поблизу площі Ринок та вулиці Страчених. Зокрема там буде встановлений символічний знак - металевий образ храму. Також, для туристичної привабливості, тут планують дати життя новому джерелу, і освятити його.

01 Березня 2012

Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації (далі Організатор) з 01 березня 2012 року розпочинає Всеукраїнську акцію «Туристичні рекорди України: Івано-Франківщина».

28 Лютого 2012
40 святкових заходів відбудеться в Івано-Франківську. Усі - з нагоди його 350-річчя. Цього року місто святкуватиме свій ювілей 3 дні поспіль - з 5 до 7 травня. Свою присутність на урочистостях підтвердили вже 11 зарубіжних делегацій. Серед них - представники Російської Федерації, країн Балтії, Білорусі, Чехії, Польщі. Обласний центр від традицій не відступає. Тому фестиваль Ковальського мистецтва знову збере майстрів з багатьох країн світу. До речі, Свято ковалів буде ювілейним - воно відбуватиметься 10 рік поспіль.

10 Лютого 2012
ЮНЕСКО вивчає дві дерев'яні церкви Прикарпаття з метою включення їх у список всесвітнього культурного надбання. Йдеться про церкву Святого Духу в Рогатині (пам'ятка архітектури національного значення ХVІ ст.) та церкву Різдва Пресвятої Богородиці в селі Нижній Вербіж, Коломийського району (пам'ятка місцевого значення ХІХ ст.).

10 Лютого 2012
Міністерство культури України спільно з Івано-Франківської облдержадміністрацією домовились про заходи з метою облаштування приміщення Музею мистецтва Прикарпаття. Про це кореспонденту УКРІНФОРМу повідомив перший заступник Міністра культури України Юрій Богуцький.

07 Лютого 2012
Івано-Франківський обласний художній музей змінить своє імя. Тепер він називатиметься Музей мистецтв Прикарпаття. Про це сьогодні на колегії управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації повідомив директор музею Михайло Дейнега. «Перейменування музею зумовлено часом й розвитком мистецтва. Таким чином ми виходимо за межі області й розширюємо географію своєї діяльності на усе Прикарпаття.

27 Січня 2012
Двоє мистецтвознавців з Франції оглянули роботи Пінзеля, які знаходяться в музеї мистецтв Прикарпаття, з метою їх експозиції у Луврі. «Експерти Франції детально оглянули роботи Іоганна-Георга Пінзеля, що зберігаються в нашому художньому музеї, та внесли їх у список робіт, які будуть експонуватись у Луврі на виставці українського скульптора зі світовим іменем», - зазначив начальник управління культури облдержадміністрації Володимир Федорак.

24 Січня 2012
Учора між Івано-Франківським краєзнавчим музеєм (Україна) та Обласним музеєм Сату-Маре (Румунія) підписано на 5 років угоду про співпрацю. Даним документом домовлено проведення спільних проектів щодо дослідження природи, археології та етнографії.

Відвідайте також:


Снятинський літературно-меморіальний музей Марка Черемшини

Історико-краєзнавчий музей с. Кунисівці

Центр гумору "Веселя оселя"